KUHN, az úttörő, az újító.

Fedezze fel

50 years of innovation Disc Mower

Az elmúlt 50 évben a KUHN Csoport hozzájárult a tárcsás fűkaszák és szársértős fűkaszák fejlesztéséhez és megújításához, és ez a jövőben sem lesz másképp:

 • Számos szabadalom került benyújtásra és a KUHN arra törekszik, hogy innovatív megoldásokat nyújtson a gazdáknak világszerte.
 • A takarmány minőségének javítása, a könnyű kezelhetőség, termelékenység, biztonság, megbízhatóság és a karbantartási költségek csökkentése mind kulcsfontosságú tényezők, amelyeket biztosítani kíván a KUHN minden egyes munkagéppel.

MAXIMALIZÁLJA A BERENDEZÉSÉNEK JÖVEDELMEZŐSÉGÉT ÉS BEFEKTETÉSÉNEK HOZAMÁT

Olyan kaszákat ajánlunk, amelyeket teljes egészében a KUHN tervezett, fejlesztett és gyártott...

...a legapróbb részletekig annak érdekében, hogy a munkagép, amelyet vásárol, a legkiemelkedőbb minőségű legyen.


scroll

SEGÍT ÖNNEK A MINŐSÉGI TAKARMÁNY ELŐÁLLÍTÁSÁBAN

Kulcsfontosságú kihívás a mai gazdák számára, hogy jó minőségű takarmányt állítsanak elő jószágaik számára, miközben a termelési költségeket csökkentik.

A KUHN termékfejlesztő csapatai folyamatosan olyan megoldások kifejlesztésén dolgoznak a legmodernebb technológia, mérnöki tudomány és minőségi anyagok felhasználásával, amelyek a takarmány minőségének fenntartását szolgálják. 'A takarmányszennyezés 4%-ról 2%-ra történő csökkentése 78£/ha/év megtakarítást is hozhat*

*forrás: Landwirtschaftkammer Niedersachsen.

KÉSZÍTSEN SZENNYEZŐDÉSMENTES TISZTA TAKARMÁNYT!

Az ovális tárcsák elősegítik a takarmány hátra áramlását, megakadályozva az átfedést, mely takarmányvesztéshez vezethet.

Az OPTIDISC kasza gerendely optimalizálja a takarmány áramlását, különösen nagy mennyiség és nagy sebesség esetén, az egymástól nagyobb távolságra elhelyezkedő konvergáló tárcsáknak köszönhetően. Továbbá, ez hozzájárul a jobb vágásminőséghez nehéz körülmények között is. A divergens tárcsák között lecsökkentett távolság növeli a pengék átfedését, amely tisztább vágást eredményez.

ELŐZZE MEG A TAKARMÁNYSZENNYEZÉST ÉS OPTIMALIZÁLJA A TALAJNYOMÁST

A LIFT-CONTROL hidropneumatikus felfüggesztéssel felszerelt kaszák az állandó, könnyen szabályozható talajnyomás előnyeivel rendelkeznek, így tartva tisztán a szennyeződésektől a takarmányát.

LIFT-CONTROL

SZABÁLYOZZA A SZÁRSÉRTŐ RENDSZER INTENZITÁSÁT

Az acélujjas szársértő beállításainak széles skálája (a rotáció sebességének és a fésű pozíciójának számos opciója) könnyebbé teszi, hogy a takarmány típusának, a termény érettségi fokának és az időjárási körülményeknek megfelelően legyen beállítva a szársértő rendszer.

Az érzékenyebb terményekhez használja a gumihengeres szársértő hengert. A terhelése szabályozható annak érdekében, hogy megőrizze a hüvelyes növények leveleit.

MÉRETEZZE A RENDEKET

A takarmány előállítása hozzáilleszthető a páratartalomhoz és az időjárási körülményekhez. A széles szétterítés elősegíti a gyorsabb száradást, a keskeny rendek létrehozása pedig megakadályozza, hogy a traktor kerekei lelapítsák a terményt.

FC 3160 TLD

A SZAKÉRTELMÜNK

MAGAS MINŐSÉGŰ PÓTALKATRÉSZEK

Az olyan alkatrészek, mint a tárcsák és talpak létfontosságúak a magas minőségű kaszákhoz, éppen ezért a KUHN maga gyártja ezeket. Miután megformálták őket az optimális anti-vibrációs alakúra, különleges eljárásokon esnek át, hogy a keménységük a kopásellenálló szabványoknak is megfeleljen. Az Ön biztonsága és a jövedelmezőség érdekében a kések jellemzői (az acél minősége és annak kezelése, forma, és az erőteljes behatások és elhasználódás miatti deformációnak való ellenállás) is a prioritásaink közé tartoznak.

FC 3160 TLD

ÖSSZESZERELÉS ÉS MINŐSÉGELLENŐRZÉS

A gyártást követően az egyes alkatrészek számos ellenőrzésen esnek át, mielőtt a szerelősorra kerülnek. A sor végén minden egyes kasza gerendelyt működés-ellenőrzésnek vetnek alá (üzemi hőmérséklet, terhelési hőmérséklet, energiaigény ...). A szerelősor végén az erőátviteli berendezéseket, a hidraulikus hálózatot és az áramköröket működésbe hozzák a munkagépen és a nagyobb alegységeken

Mindegyik sorozatból a teljesen összeszerelt munkagépeket intenzív vezetési teszteknek vetik alá úttesten, földúton és mezőn, mielőtt szétszerelik értékelésre.

FC 3160 TLD

NAGYOBB MUNKAKÉNYELMET BIZTOSÍT

MANŐVEREZZEN BIZTONSÁGOSAN

A GYRODINE vonófej, amellyel a vontatott szársértős fűkaszák és kaszálógépek fel vannak szerelve, tökéletesen szemlélteti ezt.

Lehetővé teszi, hogy teljes biztonságban dolgozzon nagy sebességgel. Még a legszűkebb szögekben és teljes sebességnél is a fő áttétel mindig össze van hangolva a traktorral és védve van.

KASZÁLJON NYUGODTAN!

A GMD kaszálógépek és az FC szársértős fűkaszák LIFT-CONTROL rendszerrel és aktív "NON-STOP" biztonsági rendszerrel vannak felszerelve.

Ha a munkagép akadályba ütközik, a kasza gerendely egység felfelé és hátrafelé mozdul, hogy elkerülje azt. Ezután visszatér az üzemi pozícióba, amint az akadály elhárításra került.

CSERÉLJEN KÉSEKET EGY SZEMPILLANTÁS ALATT!

A FAST-FIT rendszer elérhető a legtöbb KUHN kaszán és szársértős fűkasza esetében. A kések biztonságos cseréje egyáltalán nem kerül időbe!

A SZAKÉRTELMÜNK

PRECÍZIÓS FOGASKERÉK KIALAKÍTÁS ÉS HŐKEZELÉS

A kasza gerendely egy egyedi precíziós szerkezet, amely nehéz körülményeknek van kitéve: intenzív és hosszú üzemek, nagy erejű traktorok, jelentősen egyenetlen talaj, a talajhoz nagyon közel található kaszáló alkatrészek, amelyek valószínűleg akadályba ütköznek... A kasza gerendelyek, tárcsa csapágyazások és fogaskerekek olyan létfontosságú alkatrészek, amelyeket nagyon finom felületi megmunkálásnak, különféle fázisú hőkezelésnek vetnek alá, ezeket pedig magas szintű minőségellenőrzés követi. Például ez tette lehetővé számunkra, hogy a jelenlegi piacon elérhető legszélesebb kasza gerendellyel szolgáljunk (5.20m), amely nem szorul olajcserére.

Taillage des pignons et traitement thermique

MEGHOSSZABBÍTJA KASZÁJÁNAK ÉLETTARTAMÁT

A LIFT-CONTROL felfüggesztési rendszeren felül egyéb rendszerek is védik a kaszálógépek vagy szársértős fűkaszák létfontosságú alkatrészeit, hogy meghosszabbítsák a munkagépének élettartamát.

A LÉTFONTOSSÁGÚ ALKATRÉSZEK VÉDVE VANNAK

Ha a tárcsa nagy erővel ütközik egy akadályba, akkor a tárcsa tengelye éppen a csapágy felett törik el egy integrált gyengítő horonynak köszönhetően.

A PROTECTADRIVE rendszer megvédi a fogaskerekeket. A megtakarítás hatalmas: kevesebb mint 15 perc alatt a munkagép alacsony javítási költségekért ismét üzemképes.

KEVESEBB RÁZKÓDÁS

A tárcsás fűkaszák legújabb generációi a kasza gerendely és az alváz között lengéscsillapítókkal vannak felszerelve. Hatékonyan csillapítják a rázkódást, különösen nagyobb sebességnél és hozzájárulnak a gép hosszabb élettartamához.

Des vibrations mieux filtrées

RUGALMAS VÉDŐPONYVÁK

A KUHN legújabb tárcsás fűkaszái és szársértős fűkaszái FLEXPROTECT polietilén védőponyvákkal vannak felszerelve, amelyek akadályba ütközés esetén anélkül hajlanak el, hogy eltörnének vagy kárt okoznának a munkagépben.

Des protections latérales flexibles

A SZAKÉRTELMÜNK

ÖNTÖDE

A saját öntödénk lehetővé teszi, hogy a gazdáknak innovatív technikai összetevőket nyújtsunk. Az alváz a kasza gerendelyhez egy SG minősítésű öntöttvasból (gömbgrafit, hasonló az acélhoz) készült lapos sarokvassal kapcsolódik és gumiággyal van ellátva, hogy csökkentse a rázkódást, amelyet a kemény talajon végzett gyors kaszálás okoz. Emellett csökkenti a kopást és az alátámasztást a kasza gerendelyt tartó zónában. KUHN szabadalom.

Fonderie intégrée

KÜLÖNLEGES CSAPÁGYAZÁS

A kaszálási körülmények különbözőek a világ minden táján, emiatt képesnek kell lennünk fejlett technikai megoldásokat nyújtani olyan alkatrészek számára, mint például a kasza gerendely csapágyazásai. Számos csapágy-gyártóval ellentétben mi olyan kulcsfontosságú elemeket tudunk nyújtani, mint a kenőanyag minőség, jobb szigetelés, kopás ellenállás, csökkentett hézagok és magas forgási sebesség.

Fonderie intégrée

[VIDEÓ] ÉRTÉKELÉSEK TUDJA MEG MIT GONDOLNAK A GAZDÁLKODÓINK – TEKINTSE MEG A FELHASZNÁLÓI ÉRTÉKELÉSEKET EZEN A WEBOLDALON!

 • R. Brezzi - Olaszország
 • M. Perard - Franciaország
 • J. Kujala - Finnország
 • C.P. Andersson - Norvégia
 • S. Brown - Ausztrália
 • J. Nulte - Lettország

ÉS A JÖVŐ!

ÉS A JÖVŐ?

A globális népesség egyre csak növekszik. 2050-re a világ népessége 2 milliárd fővel lesz több, ezért a mezőgazdasági termelésnek meg kell duplázódnia, hogy lépést tudjon tartani a világ szükségleteivel.

Ezzel egy időben a gazdaságok is növekedni fognak és fejlettebb technológiákat fognak alkalmazni. A gazdálkodás terén megvalósult előrelépések már elkezdték forradalmasítani a mezőgazdasági vállalkozásokat.

A technológiák fejlesztésében rejlik a kulcs a kaszálás és a mezőgazdasági termelés egyéb területein fellépő kihívásoknak történő megfeleléshez. Ma nagyjából 50 ember dolgozik elektronikus fejlesztéseken.

A KUHN csoport továbbra is befektet a kutatásokba és fejlesztésekbe, hogy megfeleljen az Ön igényeinek a minőség, teljesítmény, jövedelmezőség, precizitás és kapcsolattartás területein.


Azért, hogy a befektetése nagyszerű legyen, és megőrizze a KUHN státuszát mint a világ legkeresettebb tárcsás fűkasza gyártója!

KUHN, AZ ÚTTÖRŐ

1949-ben a KUHN úgy döntött, hogy áttér a gépi vontatásra és elkezdte a rendelésre készült gépek gyártását. Hamarosan ők váltak Franciaország mezőgazdasági gépeinek egyik első olyan gyártójává, akik modernizálták a mezőgazdasági gyakorlatokat. Az első mechanikus vontatott kaszálógépek oldalra építettek voltak, ujjas vágógerendákkal.

 1. Az 1960-AS ÉVEKBEN: ÚTTÖRŐ A MEZŐGAZDASÁGI FEJLŐDÉSBEN

  SZÁMOS ÚJÍTÁSRA ÉS TERMÉKBEVEZETÉSRE KERÜLT SOR EBBEN AZ IDŐSZAKBAN.

  Innováció és minőség voltak a legfőbb prioritások, miközben elismerést szereztek a mezőgazdasági gépezetek szektorában.

  Több mint 26000 db munkagépet gyártottak évente a franciaországi Saverne-ben található KUHN üzemben, beleértve:
  - 12000 db acélujjas szársértős kaszát.
  - 9500 db rendterítő és rendképző.

 2. 1967: A TÁRCSÁS FŰKASZÁK ÚTTÖRŐJE ÉS SZAKÉRTŐJE

  A KUHN PIACRA DOBTA A GMD 4-ET – AZ ELSŐ ROTÁCIÓS TÁRCSÁS FŰKASZÁT.

  Előnyei: ez a munkagép lehetővé tette a nagyobb munkasebességet, javult a vezető kényelme és a karbantarthatóság...

  A GMD 4 tárcsás fűkasza hamarosan világvezetővé vált.

 3. AZ 1970-ES ÉVEK KÖZEPÉN PIACRA DOBTÁK A SZÁRSÉRTŐS FŰKASZA KOMBINÁCIÓT.

  AZ ÚJ FC 44 ACÉLUJJAS ROTOROK LEHETŐVÉ TETTÉK, HOGY A TAKARMÁNYT ÚGY VÁGJA, HOGY KÖZBEN EGY ÁLLÍTHATÓ FÉSŰ FELÉ IRÁNYÍTOTTA AZT.

  Előnye: Javította a takarmány minőségét, egyformább rendeket képzett és fokozta a száradási folyamatot.

 4. Az 1980-AS ÉVEKBEN: KUHN, AZ ÚJ TECHNIKÁK ÚTTÖRŐJE

  A KUHN ELINDÍTOTTA AZ ELSŐ VONTATOTT SZÁRSÉRTŐS FŰKASZÁJÁT.

  Előnye: Az FC 300 nagyszerű manőverezhetőséget nyújtott, magas fokú kezelői kényelemmel együtt.

 5. 1992-BEN: A KUHN BEVEZETTE AZ ALTERNA 500-AT

  AZ ELSŐ VONTATOTT SZÁRSÉRTŐS FŰKASZA SOROS SZÁLLÍTÓ RENDSZERREL.

  Előnye: Ez a munkagép alkalmas nagy teljesítményű munkavégzésre 5 méteres munkaszélességgel.

 6. 1994, A LIFT-CONTROL RENDSZER KIFEJLESZTÉSE

  A GMD KASZÁLÓGÉPEK ÉS AZ FC SZÁRSÉRTŐS KASZÁK SZÁMÁRA

  Előnyök:
  - A KUHN LIFT-CONTROL rendszert, amely megtalálható a GMD kaszálógépeken és az FC szársértős fűkaszákon is, 1994-ben fejlesztették ki.
  A rendszer javítja a talajkontúr követését, mivel a kasza gerendely állandó mértékű nyomást gyakorol a talajra. A karbantartási költségek is csökkentésre kerültek az integrált biztonsági mechanizmusnak köszönhetően.

 7. 1999: 100 GII SOROZATÚ FÜGGESZTETT KASZÁLÓGÉPEK

  ÚJ KERET KINEMATIKA AZ ÚJ HÁTULRA SZERELT 600-700-800 GII KASZÁKNAK.

  Előnyök:
  - Nagyobb munka kényelem.
  - Csökkentett karbantartás.

 8. 2005: OPTIDISC KASZA GERENDELY

  4 M FELETTI MUNKASZÉLESSÉGHEZ.

  Előnyök:
  - Tiszta vágás a divergens pengék közötti nagyobb átfedés miatt.
  - Tökéletesebb takarmány áramlás a nagyobb távolságra elhelyezkedő konvergáló tárcsákkal.
  - Nincs szükség olajcserére.

 9. 2008: GMD 1020 F KÖNNYŰ KASZÁK

  HEGYVIDÉKEKRE.

  Előny: Az OPTIDISC kasza gerendely az exkluzív kivitelezésével be van építve a "hegyi" traktorok számára készült kaszálógépek új generációjába.

 10. 2011: FC 1060 SZÁRSÉRTŐS FŰKASZÁK

  ÚJ ACÉLUJJAS ÉS GUMIHENGERES SZÁRSÉRTŐKKEL.

  Előnyök:
  - Számos takarmány előállítási lehetőség: széles terítésű vagy rendre képzés.
  - Manőverezhetőség a GYRODINE vonófejjel.
  - A lehető legkönnyebben beállítható.
  - Csökkentett karbantartás.
  - Szársértő rotor vezérlő biztonsági rendszer.

 11. 2015: ÚJ ELŐRE SZERELT FC-GMD 1025 F ÉS FC-GMD 1030 HÁTULRA SZERELT KASZÁK

  INTENZÍV ÜZEMELTETÉSRE KÉSZÜLTEK.

  Előnyök:
  - Kivételes talajkövető képesség.
  - A traktorok nagy választékának különböző formáihoz való kialakítás.
  - Kitűnő láthatóság.
  - Nagyon könnyű beállítások és szársértő vezérlés a sebességváltóval.
  - LIFT-CONTROL hidropneumatikus felfüggesztés.

 12. 2017: ÚJ TRIPLA 5 MM-ES KÉS

  5 X NAGYOBB ÁTLAGOS ÉLETTARTAM A KÉSEINEK.

  Előnyök:
  - A karbantartási költségeket jelentősen csökkenti.
  - Tökéletesebb hátra áramlás nehéz takarmány kaszálásakor.

MARADJON KAPCSOLATBAN

#THEDiscMower