Kuhn - KUHN farm machinery: Soil Preparation-Seeding-Fertilisation--Hay/Silage Making-Bedding & Feeding
Search
  
 Termékek 
  
  
 Kuhn Center Magyarország 
  
  
 Hírek 
  

TARLÓMŰVELÉS FELSŐ FOKON OPTIMER +-SZAL

 


TARLÓMÛVELÉS FELSÕ FOKON OPTIMER +-SZAL

A tarlómûvelés agronómiai elõnyei

Photo de l'OPTIMER + au travail

A tarlómûvelés a betakarítást követõ elsõ mûvelet, amelynek döntõ jelentõsége van a talajkímélõ minimális mûvelési technikák sikere szempontjából.

A tarlómûvelésnek egyszerre több célja is van:

OKOS KIALAKÍTÁS

A KUHN az OPTIMER+ fejlesztését a fenti célok szolgálatába állította: megalkotta tehát a betakarítást követõ sekély tarlómûvelés gyorsan mozgó eszközét.

A OPTIMER+ intelligens kialakításának köszönhetõen a gazda:

 • - kis mélységben (3-tól 10-cm-ig) porhanyíthatja a talajt, ami még a gyomok és a vadon termõ növények megjelenését is elõsegíti,
 • - erõteljesen összekeverheti a növényi maradványokat a földdel, ami felgyorsítja azok lebomlását,
 • - tömörítéssel egyenletesebbé teheti a talajfelszínt,
 • - az OPTIMER+ használatában rejlõ elõnyöket mind a maga javára fordíthatja. A tarlóhántás és a vetés közötti ideális talajmûvelõ eszköz. A növénytakaró szempontjából is: tarlómûvelés és vetés egy menetben (amennyiben a gép rendelkezik opcionális vetõegységgel).

A GAZDÁLKODÓNÁL JELENTKEZÕ ELÕNYÖK • A KÖZTES KULTÚRÁK AGRONÓMIAI ELÕNYEI

  Csökkentik a nitrátkimosódás mértékét és védik a talajt a heves esõk és az erózió felszínkárosító hatásától. A köztes növények a talaj szerkezetét és porózusságát is javítják.

 • GAZDASÁGI ELÕNYÖK

  A tarlómûvelés és a vetés összekapcsolása azt jelenti, hogy a területen eggyel kevesebb mûvelet is elegendõ: a külön-külön végzett tarlómûveléshez és vetéshez képest hektáronként így 30%-os költségcsökkenés, illetve 50%-os idõmegtakarítás érhetõ el.

 • A KÉNYELMES MUNKAVÉGZÉSSEL JÁRÓ ELÕNYÖK:

  A KUHN SH vetõgépcsalád tagjain a magsûrûség pontos beállítása nem jelent gondot. A mérõegység forgássebessége a fülkébõl szabályozható, így az folyamatosan a vetés kívánt sûrûségéhez és a munkavégzés sebességéhez igazítható. A szórófejek úgy vannak elhelyezve a talajmûvelõ egységek mögött, hogy az egyenletes magszórás a gép teljes szélességében biztosított legyen. A KUHN SH az adagoló szerkezet biztonságos megközelíthetõsége szempontjából is eleget tesz az EK gépekrõl szóló irányelvében foglaltaknak.


  KUHN SITE    THEMATIC WEBSITES    SOCIAL NETWORKS  
contifonte.fr

RSS

FaceBook